Mrt

"Dilimizin Zenginlikleri Projesi" Kapsamında Türkçe öğretmenimiz İlkay ÇAKMAK koordinesinde sınıf öğretmenlerimizin öğrencilere yaptırmış oldukları resimlerden oluşan sergimizden kareler. Başta  Türkçe öğretmenimiz İlkay ÇAKMAK olmak tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkürler ederiz.

Mrt

Okulumuz öğrencilerine Gaziantep Afat Müdürlüğü eğitmenleri İbrahim DEMİR ve  Ahmet DANAOĞLU tarafından bugün "Afet Farkındalık Eğitimi" verilmiştir. Okulumuz adına Afat personellerine bu güzel eğitimlerinden dolayı teşekkür ediyoruz.

Mrt

Okulumuz 7/B ve 7/C  sınıfları öğrencileri Gaziantep Büyük Şehir Belediyesi tarafından Gaziantep'teki müzelere gezi düzenlemiştir. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.

Şbt

Okulumuz 5/C sınıfı öğrencileri Gaziantep Büyük Şehir Belediyesi tarafından Gaziantep'teki müzelere gezi düzenlemiştir. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.

Şbt

Okulumuz öğrencilerimize Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında Anlat Bakalım Etkinliği yaptırılmıştır. Bu etkinliğimiz aşağıdaki şekilde yapılmıştır.

• Öğretmen, sınıfı A ve B olmak üzere iki gruba bölmelidir.  Size verilen deyim kartlarını anlatırken yasaklı olan kelimeleri kullanmanız yasaktır. Anlattığınız deyimin altındaki yasaklı kelimeleri kullanmadan anlatmak oyunun ilk kuralıdır.

Yasaklı kelimeleri kullanılırsa, anlatıcı başka bir karta geçmek zorunda kalır.  Verilen sürede ilk grup deyimi bilemezse ikinci gruba söz hakkı verilir. En çok puanı alan grup öğretmen tarafından değişik şekillerde ödüllendirilebilir.

Şbt

22 Şubat Perşembe günü 2. ders saatinde öğrencilerimizle atasözü/ deyim resimleme etkinliğimizi yaptık.

Nasıl Yapılır:

Atasözü/Deyim Seçimi:

Her öğrenci veya grup, bir atasözü veya deyim seçer.

Araştırma ve Anlama:

Öğrencilere, seçtikleri atasözünün veya deyimin anlamını düşünmek için süre verin. Anlamda kararsız kalırlarsa eğer kaynak kullanarak doğru anlamı bulmalarını sağlayın.

Resimleme:

Her öğrenci veya grup, seçtikleri atasözünü veya deyimi bir resimle anlatan bir resim oluşturur.

Resimlerde, deyimin anlamını yansıtan detaylara ve sembollere yer verilmelidir.

Sunum:

Öğrencilere resimlerini sınıfa sunma fırsatı verin. Her öğrenci, resmini sınıfa gösterirken atasözünün veya deyimin anlamını açıklamalıdır.

Değerli Velilerimiz,

Sevgili Öğrenciler,

Milli Eğitim Bakanlığımız eğitimin tüm kademelerinde "Dilimizin Zenginlikleri Projesi"ni başlatmıştır..

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, sosyal ve kültürel etkinlikler yoluyla öğrencilerin dilin zenginliklerini tanımasını ve kültür taşıyıcısı olan sözcüklerle buluşmalarını sağlamak amacıyla okul öncesinden liseye tüm sınıf kademelerinde uygulanmak üzere "Dilimizin Zenginlikleri Projesi"nin başlatıldığını açıklamışlardır.

Biz de Adile Altınbaş Ortaokulu olarak “Dilimizin Zenginlikleri projesi”ne katılım sağlıyoruz.

Proje kapsamında OCAK ayında uygulayacağımız etkinliklerimiz aşağıda vermiş olduğumuz tablodaki gibi olacaktır.

a) Etkileşimli/Paylaşımlı Kitap Okuma

b) Hikâye yazma yarışması

c) Hatırlatmaca etkinliği

d) Anlamını bul etkinliği

e) Kitap Tanıtma Çalışmaları

f) Anahtar Kelimelerle hikaye yazma etkinliği

Oyunları gibi etkinlikleri öğretmenlerimiz rehberliğinde yapılacaktır.

Siz değerli velilerimizin katkılarıyla projemizin amacına ulaşacağına inanıyoruz.

Ara

Okulumuz 8/C sınıfı öğrencilerinin moral motivasyonunu arttırmak için  sınıf rehber öğretmenleri Şirin POLAT ve Md.Yrd.Birgül ÇINAR koordinesinde İlimizdeki Vehbi Dinçer ve TOBB Fen Liselerini ziyaret etmişlerdir. Okulumuz öğrencilerimizi misafir eden Fen Lisesi idare ve öğretmenlerine okulumuz adına teşekkür ediyoruz.

Ara

Okulumuz 7/A sınıfı öğrencilerimiz bugün yerli malı haftasını kutlamışlardır. Öğrencilerimize ve velilerine bu etkinliğimize katkı sağladıkları için teşekkür ederiz.

Ara

Okulumuz rehber öğretmeni Deniz ESKİLİ tarafından 6.sınıflarımıza Bakanlıkça yapılacak olan Türkçe - Matematik ortak sınavları hakkında bilgilendirme çalışması yapılmıştır. Öğretmenimize teşekkür ediyoruz.

6. sınıf Türkçe dersi (Anka Kuşu Yayınları) konu soru dağılım tablosu için tıklayınız.

6. sınıf Türkçe dersi (MEB Yayınları) konu soru dağılım tablosu için tıklayınız.

6. sınıf Matematik dersi konu soru dağılım tablosu için tıklayınız.

HABER LİNKİNE ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

Okulumuz 8.sınıf öğrencilerimizin hafta sonu DYK kursundan kareler

2023-2024 Gaziantep Gazi Oyunlarında okulumuz

Kaan Rüzgar AĞCA 45 Kg'da İl birincisi

Zeynep ÖZDEMİR 45 Kg'da İl İkinciliği

Hanzede GÜZEL 50Kg'da İl üçüncüsü

oluşlardır. Öğrencimize ve öğrencimizin yetiştirilmesinde emeği geçen Murat ERTİK öğretmenimize teşekkür ederiz.

Ara

Okulumuz öğrencilerini Filistin konusunda bilinçlendirmek hemde okulumuz olarak yapmış olduğumuz Filistine Yardım kermesinde toplanan parayı Filistine gönderilmesini sağlamak için İlçe Müftümüzü okulumuza davet ederek konferans verdirilip kermesten elde edilen para İlçe Müftümüz Selahattin ÖZÇELİK'e verilmiştir.

Bizleri kırmayarak okulumuza gelen İlçe Müftümüz Selahattin ÖZÇELİK'e teşekkür ediyoruz.

Ekm

Hafta sonu 8. sınıflara yapmış olduğumuz DYK kursumuza öğrencilerimizin yoğun  katılımıyla devam ediyoruz.